Moderni yksityinen hammashoito


                            

                        Modernia hammashoitoa

 

                                                     

Perinteinen hammashoito sellaisena, kuin suuri yleisö sen mieltää, on itse asiassa koko ajan muuttumassa pitkälti teknisen kehityksen sekä uusien materiaalien ja hoitomuotojen eikä vähiten uuden teknologian ansiosta. 

Hampaiden paikkauksessa amalgaamia käyttävät enää ani harvat hammaslääkärit. Uusien muovien ansiosta paikkausmuovien ongelmia, kuten kovettumiskutistumista ja murtumistaipumusta on saatu vähenemään. Pitää kuitenkin mainita, että muovista tehdyn paikan käyttöikä on rajallinen, joten jokaisessa paikkaushoitopäätöksessä on mietittävä myös muita materiaalivaihtoehtoja ja menetelmiä, jos potilas haluaa kestävämpiä ratkaisuja.

                                                                          

                                                                  täyskeraaminen E.Max etuhammaskruunu          hammasta voi paikata paikata myös laserlaitteella

Juurihoidoissa onnistutaan yhä useammin johtuen uusista koneellisten avaustekniikoiden käyttöönotoista. Hoidot toteutetaan nopeammin ja tulokset ovat paljon parempia.

Kun ientulehdus etenee syvemmälle parodontiitiksi, on hoidossa on mahdollista määrittää ientaskusta otettavalla bakteerinäytteellä tulehduksen aiheuttajat ja kohdistaa niihin pureva antibioottihoito.  

Oikomishoidossa on uusilla tekniikoilla mahdollista toteuttaa hoito siten, että esteettinen haitta (hammasraudat)hoidon aikana vähenee merkittävästi

Cadcam tekniikalla ja jyrsittävällä posliinilla pystytään palauttamaan pahasti kuluneiden, paikattujen tai eroosion vaurioittamien hampaiden ulkonäkö ja muoto, pelkäämättä posliinin murtumista, joka ennen oli ongelmana. Samalla tekniikalla voidaan etuhampaiden asentoja ja muotoja korjata todella esteettisesti ja kestävästi.

    eroosio                  

pitkälle edennyt eroosio                 korjauksen jälkeen(E.Max)               rtg kuva implantista         implanttikruunu asennettuna

Uudet laitteet- ja tekniikat ovat mullistaneet myös röntgenkuvauksen. Leukojen osa, josta tarvitaan tarkempaa tietoa, voidaan kuvata kolmiuloitteisesti.  3D kuvista on paljon hyötyä, kun suunnitellaan kirurgisia toimenpiteitä, kuten implantointeja tai vaikkapa viisaudenhampaan kirurgisia poistoja. Implanttihoidot lopullisten hammaskruunujen kanssa suunnitellaan digitaalisilla suunnitteluohjelmilla etukäteen, ennenkuin kirurgi on tehnyt ensimmäistä viiltoa tai hammaslääkäri ottanut jäljennöstä.

Radiologien palvelut voivat olla käytettävissä globaalisti. Hammaslääkärin ottama röntgenkuva lähetetään pilvipalvelun avulla halutulle asiantuntijalle ja asiantuntian lausunto on noudettavissa samasta pilvipalvelusta melkein välittömästi.

                                                      

 

                                                       nykyaikainen panorama- ja 3D-röntgenkuvauslaite

 

Uudet tekniikat ja välineet helpottavat ja mahdollistavat hoitojen tekemistä mutta samalla on pidettävä mielessä, ettei huipputekniikka saa olla itsetarkoitus vaan väline.  Ongelmana on myös kustannusten kohoaminen, koska huipputekniikka on kallista. Valitettavasti hyvä hoito ei ole missään halpaa.

Mielestäni me yksityishammaslääkäreinä pystymme nyt tarjoamaan palvelua, joka räätälöidään potilaalle hänen tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Halusipa potilas parempaa estetiikkaa, toimivampaa purentaa, kestävämpiä paikkoja, parempaa suunterveyttä ym. tai näitä kaikkia. Potilaamme haluavat, että hampaat laitetaan kuntoon kivuttomasti ja pidetään kunnossa.  Julkisella puolella hammaslääkäri ei kysy potilaalta ”Millaiseen kuntoon haluat meidän laittavan hampaasi?” Me kysymme.