Uuden hallituksen päätöksiä odotellessa..!


Jännityksellä odotamme, mitä uusi hallitus tekee hammashoidon kela-korvauksille. Ymmärrän tietysti, että täytyy säästää, mutta jos hammashoidon korvaukset otetaan pois niin kuin pelätään, se antaa kansalle viestin, että hammashoito ei ole tärkeää vaikka se on!

Tapahtui korvauksille mitä tahansa, hammaslääkärissä käynti on välttämätöntä, jotta saadaan sellaiset yleiset suun tulehdukset pois, jotka vaikuttavat ihmisen yleistilaan (mm. ientulehdukset ja hampaan juuren tulehdukset- molemmat ovat usein lähes oireettomia). Toisekseen on tärkeää, että purentakyky säilyy, jotta ihminen ei siirry liian yksipuoliseen ravintoon hampaiden menetyksen vuoksi- yksipuolinen ruokavalio tietysti vaikuttaa myös yleistilaan. Myös hampaiden ulkonäkö on nykyään tärkeää, sosiaalisia seikkoja ei pidä aliarvioida. Kauniit hampaat piristävät mieltä ja kohottavat itsetuntoa.

Jos korvausmääriä vähennetään tai jopa poistetaan kokonaan, älkää silti hyvät ihmiset jättäkö hammaslääkärissä käyntejä väliin tarpeettomina! Loppupeleissä halvemmaksi (ja vähemmän jännittäväksi) tulee käydä kerran vuodessa tarkastuksessa ja pienissä korjauksissa kuin suuressa remontissa pitkän tauon jälkeen.

Hyvää kevättä kaikille!

Albin on auki koko kesän mutta yhteistyökumppaneiden lomien vuoksi emme pysty tarjoamaan yllä mainittuja isoja remontteja heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin.