Uusi toimipiste- Poordi 1


Kirjoitan tätä kaksi päivää ennen Hambakliinik Albinin uuden toimipisteen avajaisia!


Aloitimme Lootsi 11:ssa vuonna 2014. Alkuhankaluuksien jälkeen työ alkoi sujua varsin mukavasti, mutta alkuhankaluudet olivatkin varsinaisia! Hammaslääkärin työtä haki nimeltä mainitsematon virolainen naishammaslääkäri, jonka kanssa en ihan kuvitellut löytäväni yhteisymmärrystä. Sanotaanko näin. Sanoin hänelle, että kiitos mutta ei kiitos- ja sitten hänen wannabe- gangsteripoikaystävänsä tuli kiristämään rahaa- hän tuli vastaanotolle henkilökohtaisesti, hän soitteli ja laittoi tekstiviestejä. Hohhoijaa.

Meidän ensimmäinen potilas yritti olla maksamatta laskuaan. Ensimmäinen hammashoitaja lopetti ennen kuin aloitti. Ja halusi palkkaa vaikka ei ollut tehnyt tuntiakaan työtä.
Sitten jouduin toimittaja Mari Metsin hampaisiin niin sanotusti. Mari kirjoitti minusta merkillistä tekstiä Äripäev- lehteen. En tiennytkään olevani niin mielenkiintoinen henkilö kuin mitä Marin tarinoista sain lukea. Naapurissa työskentelevä hammaslääkäri halusi välttämättä käyttää minun autopaikkaa ja hänet piti lopulta hakea potilaansa suusta siirtämään autonsa pois. Loppujen lopuksi oli siis pakko tehdä tälle mieshenkilölle selväksi muutama elämän tosiasia. Kaikenlaista.


Vuonna 2015 työt jo sujuivat, kiitos hyvälle henkilökunnalle ja mukaville potilaille. Moni potilas on ollut tyytyväinen siihen, miten miellyttävästi hoito on sujunut, kun ottaa aikaa itselleen ja laitetaan kerralla hampaat kuntoon. Ei hosuta ja säädetä vaan suunnitellaan pitkä käynti etukäteen. Tallinnassa on erinomainen hammaslaboratorio, joka tekee takuuvarmaa laatutyötä.
Olemme viihtyneet Tallinnassa niin hyvin, että päädyimme kesällä 2017 hankkimaan oman toimitilan. Lootsilla viihdyimme erinomaisen hyvin, vuokranantajan kanssa tulimme toimeen mutta päätimme sitoutua Tallinnaan pitemmäksi aikaa. Remontti on nyt lähes valmis ja uudet työt odottavat. Uusi sijaintimme A- ja D- terminaalien välissä mahdollistaa helpon kulun kaikilta laivoilta.


Suomessa hinnat edelleen nousevat ja uusimmat uutiset kertovat kolmen terveysjätin jakaneen Suomen jo etupiireihin. Ei vaikuta hyvältä hammashoidon kannalta. Hammaslääkärin vastaanotto toimii parhaiten hammaslääkärin johtamana. (Muissa länsimaissa tämä on yleinen malli-hammaslääkäri johtajana ja/tai omistajana, Suomessa tehdään nykyään jotain ihan muuta. Vastaanotot omistavat pääomasijoittajat. Tasoa voi toki verrata eri maiden välillä jos epäilee minun väitettäni)

Vaikka Kela- korvaukset loppuvat, ulkomailla annetusta hoidosta on joka tapauksessa maksettava korvausta! Se tekee Tallinnassa annetun hoidon entistä edullisemmaksi verrattuna Suomessa annettuun hoitoon.


Teretulemast!