Hammaslaminaatit

Hammaslaminaatit

Hammaslaminaatit ovat keraamisia paikkoja, joilla tyypillisesti muokataan etuhampaiden tai niin sanotun hymyalueen hampaiden ulkonäköä. Laminaatit kiinnitetään hampaiden ulkopinnoille, joten niitä kutsutaan usein myös hammaskuoriksi tai posliinikuoriksi. Hammaslaminaatit näyttävät ja tuntuvat luonnollisilta eikä niiden kiinnitys satu.

Miksi laittaa hammaslaminaatit?

Tavallisin syy hammaslaminaateille on hampaiden ulkonäön parantaminen. Laminaatit voidaan kuitenkin laittaa myös siinä tapauksessa, että hampaiden kunto ei mahdollista tavallista paikkaa tai sillä ei saada haluttuja tuloksia. Niillä voidaan myös vahvistaa paikattuja etuhampaita tai korjata kuluneita hampaita.

Laminaateilla päästään eroon raoista hampaissa ja voidaan korjata pieniä kallistuksia ja kiertymiä hampaissa. Isommat purentavirheet vaativat oikomishoitoa.

Etsitkö hammaslääkäriä?

Hammaslaminaattien esivalmistelut

Ennen laminaatteja suun ja hampaiden terveys tarkastetaan kokonaisvaltaisesti. Myös purentaviat on syytä selvittää. Ikenien kunto ja ienrajojen kulku tutkitaan niin ikään huolellisesti. Kaikki laminaatteihin vaikuttavat viat hoidetaan ennen laminaattien laittoa.

Ennen laminaattien valmistusta kartoitetaan myös tavoitteet, kuten hampaiden toivottu muoto ja värisävy.

Yleensä hampaiden ulkopinnoista ja kärjistä joudutaan hiomaan puolesta kahteen millimetriin laminaattien kiinnittämiseksi. Aina hiominen ei kuitenkaan ole tarpeen, jos kyse on pienestä korjauksesta.

Laminaattien tekeminen

Hammaslaminaatit valmistaa hammasteknikko potilaan hampaiden kipsimallin perusteella. Tavallisimmat valmistusmateriaalit ovat lasikeramiikka ja maasälpäposliini.

Ennen laminaattien pysyvää kiinnitystä, laitetaan ne kiinni väliaikaisesti, jotta nähdään, miten laminaatit sopivat suuhun. Kun asiakas on tyytyväinen laminaattien ulkonäköön ja tuntumaan, kiinnitetään ne pysyvästi. Laminaatit valmistetaan aina yksilöllisesti ja potilaan toiveet huomioon ottaen.  

Hammaslaminaattien kesto

Laminaatit ovat kestävä hoito hampaille. Kymmenen vuoden jälkeen 70 - 90 % laminaateista on edelleen toimintakunnossa. Laminaattien kesto on jopa yli 20 vuotta. Keston kannalta on oleellista, että suun terveyden ongelmat, esimerkiksi reikiintyminen, hampaiden kuluminen ja purentaviat, on hoidettu ennen laminaattien laittoa.

Kestävyyteen vaikuttaa potilaan suuhygienia ja purenta sekä ruokavalio. Säännöllinen ja tehokas hampaiden hoito on suositeltavaa, vaikka itse laminaatti ei tummu. Hampaan ja laminaatin sauma saattaa reikiintyä ja värjäytyä.

Etsitkö hammaslääkäriä?

https://fi.webdento.com/hammaslaminaatit/ http://www.postinhammasklinikka.fi/palvelut/esteettinen-hammashoito/laminaatit-ja-kruunut http://www.smiledesign.fi/smiledesign/palvelut/hammaslaminaatit http://www.tilkanhammasklinikka.fi/palvelut/esteettinen-hammashoito/hammaslaminaatit-ja-kruunut http://www.esteettinenhammashoito.fi/fi/palvelut/posliinikuorikot_taytteet/?gclid=CLao_dC2l8kCFeXPcgodkHEAJw