Hammassilta

Hammassillat

Hammassiltoja käytetään yleensä kun korvataan useampi kuin yksi puuttuva hammas. Hammassillat kiinnitetään tavallisesti joko implanttiin eli keinojuureen tai viereisiin hampaisiin.

Mitä ovat hammassillat?

Hammassillat ovat hammasproteeseja, joilla tyypillisesti korvataan vähintään kolme vierekkäistä puuttuvaa hammasta. Silloilla voidaan korvata myös yksittäinen puuttuva hammas. Useamman hampaan korvaavaa hammassiltaa kutsutaan kaarisillaksi.

Hammassiltoja ovat myös väliaikaisesti käytettävät kuitusillat. Kuitusiltoja käytetään muun muassa etuhampaiden korvauksiin päivystyksessä. Kuitusillat ovat edullisia ja soveltuvat myös pitempiaikaisiksi väliaikaproteeseiksi.

Aina hampaita ei tarvitse korvata proteeseilla. Takahampaiden puuttuminen ei välttämättä vaikuta purentaan, ja silloin puuttuvia hampaita ei tarvitse korvata lainkaan.

Etsitkö hammaslääkäriä?

Miten hammassillat tehdään?

Hammassiltojen valmistelu ja asennus vaatii useita vastaanottokäyntejä hammaslääkärillä. Aluksi tehdään suun terveyden tarkastukset ja selvitetään yleinen terveydentila.

Ensimmäisillä toimenpidekerroilla viereiset hampaat tai implantit valmistellaan sillan kiinnitystä varten, ja hampaista otetaan jäljennös sillan valmistusta varten. Valmistelujen ja sillan asennuksen väliseksi ajaksi tehdään väliaikainen silta.

Hammassillat kiinnitetään joko keinojuureen tai viereisiin hampaisiin, joita kutsutaan tukihampaiksi. Tukihampaisiin voidaan laittaa hammaskruunut tai metalli- tai posliinisiivet, joihin silta kiinnitetään. Lopullisen hammassillan asennuskin voi tarvita useamman käynnin, jotta sillasta saadaan sopiva.

Hammassillat valmistetaan yleensä keramiikasta tai posliinista ja niissä on metalliset tukilangat. Väliaikaisia siltoja valmistetaan myös edullisesta kuitumateriaalista.

Hammassillan jälkihoito

Hammassillan hoidossa tärkeintä on hyvä suuhygienia. Silta puhdistetaan samoin kuin luonnolliset hampaat, kahdesti päivässä fluorihammastahnalla harjaten. Sillan ja tukihampaiden välit puhdistetaan kerran päivässä langalla, hammastikulla tai hammasväliharjalla.

Hammassilta on myös syytä tarkistuttaa ja puhdistuttaa hammaslääkärin vastaanotolla säännöllisesti.  

Etsitkö hammaslääkäriä?

https://fi.webdento.com/hammasimplantti-hammasimplantit-hinta/ http://www.denta.fi/palvelut/protetiikka-ja-purennan-hoito