Laserhammashoito, hammashoito laserilla

Laserhammashoito

Laserin käyttö hampaiden hoidossa tarjoaa monia etuja. Laser on huomattavasti kivuttomampi kuin monet perinteiset hoitomenetelmät ja soveltuu moniin eri hoitoihin. Laserista hyötyvät muutkin kuin pelkopotilaat.

Mihin laserhammashoito perustuu?

Laser on elektromagneettista säteilyenergiaa. Säteen aallonpituus valitaan poistettavan kudoksen mukaan, ja laser imeytyy kudoksen molekyyleihin tuhoten kudoksen.

Hampaiden hoitoon laser soveltuu erityisen hyvin tarkkuuden ja hygieenisyyden vuoksi. Laser on myös huomattavasti kivuttomampi kuin perinteiset hoitomenetelmät, joskus jopa täysin kivuton.

Etsitkö hammaslääkäriä?

Mitä laserilla voidaan hoitaa?

Laserilla voidaan hoitaa monet tavalliset hammaslääkärin toimenpiteet. Esimerkiksi vanhat paikat voidaan poistaa laserin avulla, poikkeuksena amalgaami, johon ei saa käyttää laseria elohopean höyrystymisen vuoksi. Hampaiden paikkauksissa laserilla poraaminen on miellyttävämpää ja kivuttomampaa kuin tavallisella poralla, koska laser ei aiheuta tärinää eikä kuumenna hammasta.

Viisaudenhampaiden poistoissa leikkaamalla laser on tarkka työkalu ja nopeuttaa paranemista. Juurihoidoissa laser puhdistaa ja avaa vaikeatkin juurikanavat ilman pelkoa neulan katkeamisesta juuren sisälle.

Laserilla hoidetaan myös suun pehmytkudoksia. Sillä voidaan poistaa hyvälaatuisia limakalvomuutoksia, leikata sekä muotoilla ikeniä ja muotoilla limakalvoja proteesien tieltä.

Iensairauksien hoidossa laserista on suuri hyöty. Sillä voidaan vähentää huomattavasti sairauksia aiheuttavien bakteerien määrää hampaissa.  

Laser on myös oiva apuväline esteettisessä hammashoidossa. Laser tehostaa hampaiden valkaisua aktivoimalla valkaisuainetta ja tuomalla lisäenergiaa prosessiin.

Laserin edut hampaiden hoidossa

Laserilla on monia etuja verrattuna perinteisiin hampaiden hoitomenetelmiin. Etenkin pelkopotilaat hyötyvät laserin kivuttomuudesta ja hiljaisemmasta äänestä, mutta sillä on muitakin hyötyjä.

Laser on hygieeninen hoitomuoto ja tappaa itsessäänkin bakteereja. Kun hoidettavaa aluetta ei tarvitse koskea, pienenee myös tulehdusriski, ja antibioottien käyttöä osana hammashoitoa voidaan vähentää. Myös puudutusaineita tarvitsee vähemmän laserin kivuttomuuden ansiosta. Tehokkaan ja tarkan hoidon vuoksi myös paraneminen hammashoidoista nopeutuu.

Laserhoidon etu on myös sen tärinättömyys. Laser soveltuu erityisen hyvin silloinkin kun potilaalla on herkkä nielu tai voimakas oksennusrefleksi.

Etsitkö hammaslääkäriä?

http://www.denta.fi/palvelut/hammaslaser http://www.johannauski.fi/hammaslaser/ http://www.lvh.fi/erikoishammashoito/laserhoidot http://yle.fi/uutiset/laser_voi_jattaa_hammaslaakaripelon_historiaan/6173128