Hampaiden soodapuhdistus

Soodapuhdistus

Soodapuhdistus eli jauhepuhdistus poistaa hampaiden pinnalta plakin ja pinnallisia värjäytymiä. Puhdistus kirkastaa hampaat vahingoittamatta hammaskiillettä.

Etsitkö suuhygienistiä?

Miten soodapuhdistus tehdään?

Soodapuhdistukseen käytetään soodajauhetta. Jauhe, yhdessä veden ja paineilman kanssa, puhdistaa hampaiden pinnan, uurteiden sekä hammasvälien bakteeripeitteen (plakin). Samalla puhdistuvat myös ruoan, juoman tai tupakan aiheuttamat pinnalliset värjäymät hampaissa.

Soodapuhdistuksen tuloksena hampaat kirkastuvat. Hampaiden pinta tuntuu myös liukkaalta ja puhtaalta.

Soodapuhdistuksen jälkeen hampaiden pinnalta on poistunut myös suojaava bakteeripeite (pellikkeli). Suojaava peite palautuu noin kolmen tunnin päästä. Tämän vuoksi jauhepuhdistuksen jälkeen tulee välttää värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakointia kolmen tunnin ajan.

Soodapuhdistus ei satu, mutta saattaa maistua suolaiselta ja nipistellä suun limakalvoja hiukan. Hampaat voivat myös vihloa kylmästä tai kuumasta jauhepuhdistuksen jälkeen, varsinkin jos ikenet ovat vetäytyneet.

Soodapuhdistus voidaan tehdä kaksi tai kolme kertaa vuodessa. Puhdistus voidaan viimeistellä fluoripurskuttelulla tai mineraaligeelillä, jotka suojaavat hammasta.

Mihin soodapuhdistus soveltuu?

Soodapuhdistus sopii tehostamaan hampaiden puhdistusta, jos hampaat tuntuvat likaisilta tai ovat mattaiset. Soodapuhdistus poistaa hampaiden pinnalta myös pinnalliset värjäymät, joita tyypillisesti aiheuttaa kahvi, tee, punaviini, kolajuomat sekä tupakointi.

Jos hampaiden puhdistus kotona on hankaloitunut, esimerkiksi oikomishoidon aikana, voidaan hampaiden puhtaana pitoa helpottaa soodapuhdistuksella.

Ennen soodapuhdistusta hampaista täytyy poistaa mahdollinen hammaskivi. Muuten sooda puhdistaa vain hammaskiven pinnan. Puhdistusta ei voida tehdä voimakkaan ientulehduksen aikana.

Etsitkö suuhygienistiä?

https://fi.webdento.com/hampaiden-valkaisu-kotona/ http://www.smilespa.fi/hoidot http://www.hammassalon.fi/soodapuhdistus http://cocodens.fi/hoitopalvelut/