Kenelle lasertoimenpide sopii?


Miinuksista eli likinäköisyydestä pääsee helposti ja nopeasti eroon lasertoimenpiteen avulla. Tiettyjen vaatimusten ja rajoitusten takia lasertoimenpide ei kuitenkaan sovi kaikille.

Silmälasit ja piilolinssit terävöittävät näkemistä, mutta niiden käyttäminen on silti monien mielestä vaivalloista ja epämukavaa. Niiden vaihtoehtoina ensimmäisiä lasertoimenpiteitä tehtiin jo vuosikymmeniä sitten, mutta alkuaikoina niiden mukana tuli usein komplikaatioita. Nykyajan moderni tekniikka taas mahdollistaa erinomaisen lopputuloksen.

Lasertoimenpiteen jälkeinen paraneminen ja lopputulos riippuvat valitusta toimenpiteestä. ”Yhdessä metodissa silmään tehdään viilto kun taas toisessa silmistä poistetaan ylimääräinen kerros pinsettimäisen objektin avulla. Kolmas vaihtoehto on kosketusvapaa lasertoimenpide”, kertoo KSA Silmäkeskuksen silmäkirurgi, Tri Ants Haavel.

Myös KSA Silmäkeskus teki pitkään LASIK –toimenpiteitä, mutta uuden, Pohjoismaissa ja Baltiassa ainutlaatuisen teknologian avulla näkemistä voidaan korjata silmään koskematta. ”Useat silmäklinikat sanovat käyttävänsä laseria, mutta silmiin tehdään kuitenkin viilto. KSA Silmäkeskuksen Flow –toimenpide on 100% kosketusvapaa – viillon sijaan sarveiskalvoa korjataan etäisyydeltä laserin avulla”, tutustuttaa Tri Haavel alan kehittynyttä teknologiaa.

Vaikkakin laser on nopea muutaman sekunnin toimenpide, se ei kuitenkaan sovi kaikille. ”Perinpohjaisen, puolitoista tuntia kestävän esitutkimuksen aikana selviää soveltuvuus Flow –toimenpiteeseen”, opastaa Tri Haavel.

Toimenpiteeseen sopivilla miinukset ovat tasaantuneet, yleinen terveydentila ja elämänasenne ovat kunnossa sekä ikää noin 20-40 vuotta. Lasertoimenpidettä ei voi tehdä naisille raskauden tai rintaruokinnan aikana. Tri Haavel myös muistuttaa että tietyt sairaudet tai lääkkeet eivät mahdollista lasertoimenpidettä. ”Noin 40 prosenttia esitutkimuksissa käyneistä eivät sovellu heti lasertoimenpiteeseen. Yleisin syy on liian ohut sarveiskalvo – KSA Silmäkeskus ei ota riskejä missään vaiheessa. Useimpien kanssa sovimme palata asiaan parin vuoden kuluttua ja tarkistaa silmät uudelleen”.

Varaa aika maksuttomaan arvioon tästä.

 

 KSA Silmäkeskus, silmälääkäri ja silmälaserleikkaus Tallinna ja Helsinki