Suukirurgisen toimenpiteen arvio

Suukirurgisen toimenpiteen arvio

Suukirurgisilla toimenpiteillä tutkitaan ja hoidetaan purentaelimistön sairauksia ja tapaturmia. Suukirurgiset toimenpiteet ovat tavallisesti lyhytkestoisia leikkauksia, ja ne voidaan usein tehdä paikallispuudutuksessa. Toimenpiteitä tekevät sekä yleishammaslääkärit että suu- ja leukakirurgiaan erikoistuneet hammaslääkärit.

Etsitkö hammaslääkäriä?

Mitä ovat suukirurgiset toimenpiteet?

Tavallisia suukirurgisia toimenpiteitä ovat hampaiden poisto leikkaamalla, hampaan juurenpään leikkaus, ikenien leikkaus ja hammasimplanttien asentaminen. Lisäksi voidaan ottaa koepaloja suun pehmyt- ja kovakudoksista, tehdä luusiirteitä tai poistaa pieniä kasvaimia.

Tavallisin toimenpide lienee hampaiden poisto leikkaamalla. Erityisesti puhkeamattomia tai osittain puhjenneita viisaudenhampaita joudutaan poistamaan leikkaamalla. Hankalat, monijuuriset hampaat vaativat myös usein poiston leikkaamalla.

Iensairauksien hoidossa kirurgialla pystytään hoitamaan syvällä oleva tulehdus ja puhdistamaan juuret hankaline koloineen. Esimerkiksi implanttihoidon yhteydessä voidaan myös joutua tekemään luusiirre, ja itse implantti ruuvataan leukaluuhun pienessä kirurgisessa toimenpiteessä.

Milloin tarvitaan suukirurgiaa?

Suukirurgisille toimenpiteille on monia syitä ja tarpeen määrittää aina yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti hammaslääkäri.

Hoidon tarpeen määrittämisessä käytetään hampaiden, ikenien ja limakalvojen perustutkimuksen lisäksi tarpeen mukaan muun muassa röntgenkuvia tai panoraamatomografiaa. Röntgenkuvilla selvitetään esimerkiksi juurien asento ja määrä hampaiden poistoissa.

Etsitkö hammaslääkäriä?

https://www.oral.fi/Hammashoito-ja-palvelut/Suu--ja-leukakirurgia/ http://omahammaslaakari.fi/fi/palvelut/suukirurgia http://www.denta.fi/palvelut/suukirurgia-ja-parodontologia http://www.hammassairaala.fi/Suukirurgia https://fi.webdento.com/viisaudenhampaan-poisto/ http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_haku=Suukirurgia&p_artikkeli=khp00084